Zoeken

Super Lauwersmeer, Westergeest

Een bijzondere wereld

De eerste Super Lauwersmeer stamt uit 1969. In de jaren die volgden, groeide het leuke motorbootje van weleer uit tot maar liefst drie series luxe motorjachten in het hogere segment. Dat zijn kotters, kruisers en de SL-serie die in 2010 speciaal is ontwikkeld ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum. Anderhalf jaar lang heeft Louis Jousma heel wat vrije uren in dat ontwerp gestoken.

De broers Louis en Bastiaan Jousma staan sinds 2002 aan het roer van het bedrijf. "Bastiaan doet het financiële deel en alles wat te maken heeft met techniek, van inkoop tot nacalculatie", laat Louis weten. "Ik houd me bezig met alles wat niet technisch is. Daar horen dingen bij als planning, personeel aansturen, enzovoort."

"Niemand kon ons beter adviseren dan zij."

In totaal werken er tien mensen in vaste dienst van wat inmiddels drie bedrijven zijn. Frisian Steel Yacht Building bouwt casco's. De casco's van de Super Lauwersmeer worden betimmerd door Frisian Jacht en Interieur design. Tot slot neemt Frisian Motor Boats de afbouw voor z'n rekening. Casco's en interieurs maken de bedrijven trouwens ook voor derden.

Toen de broers het plan opvatten om de Super Lauwersmeer over te nemen, was het voor hen vanzelfsprekend wie daarin het beste kon adviseren. Louis Jousma: "De botenwereld is heel specifiek. DVEN Accountants Adviesgroep kende dit bedrijf. Zij weten wat het inhoudt om zo'n bedrijf te hebben. Niemand kon ons beter adviseren dan zij."

www.superlauwersmeer.nl

Referenties Dven Surhuisterveen