Verre van doorsnee
Paracentrum Texel, De Cocksdorp

Paracentrum Texel, De Cocksdorp
Paracentrum Texel, De Cocksdorp
Paracentrum Texel, De Cocksdorp

Het is een onbeschrijflijke ervaring: spring uit een vliegtuig, trek je parachute open en land enkele minuten later veilig op de grond. Of doe een tandemsprong, waarbij je gezekerd bent aan een instructeur. Zelfs de buurvrouw doet het. Bij Paracentrum Texel komen ook mensen met een handicap. "Dat is een emotioneel moment", zegt Jan Boyen Rienks. "Als iemand niet kan lopen, maar wel uit een vliegtuig springt."

Al sinds de jaren zeventig kun je op Texel parachutespringen bij de familie Rienks. Sinds 1998 ook in Zeeland. In 2010 namen de broers Jan Boyen, Jasper en Menno het roer over van vader Bob. Ze hebben werkelijk alles in huis op het gebied van parachutespringen. Ook vliegbedrijf Tessel Air is in handen van de familie. De vliegtuigen brengen niet alleen parachutespringers naar boven, je kunt ook instappen voor een rondvlucht of vliegles.

"De Vries Everts Numan weet precies hoe wij werken."

In de rustige winterperiode kan de familie het werk af met vijf vaste medewerkers. 's  Zomers komt er versterking van twintig tot dertig freelancers. Het mag duidelijk zijn dat deze onderneming geen doorsnee bedrijfsvoering heeft.

Ook na de overname blijven de broers vertrouwen op De Vries Everts Numan. "Het zou makkelijker zijn om een kantoor op Texel te hebben", geeft Jan Boyen Rienks toe. "Maar wij zijn verre van een doorsnee bedrijf. De Vries Everts Numan weet precies wie wij zijn en hoe wij werken. Dat is heel belangrijk."

www.paracentrumtexel.nl

Deel deze pagina