Zoeken

Paracentrum Texel, De Cocksdorp

Verre van doorsnee

Het is een onbeschrijflijke ervaring: spring uit een vliegtuig, trek je parachute open en land enkele minuten later veilig op de grond. Of doe een tandemsprong, waarbij je gezekerd bent aan een instructeur. Zelfs de buurvrouw doet het. Bij Paracentrum Texel komen ook mensen met een handicap. "Dat is een emotioneel moment", zegt Jan Boyen Rienks. "Als iemand niet kan lopen, maar wel uit een vliegtuig springt."

Al sinds de jaren zeventig kun je op Texel parachutespringen bij de familie Rienks. Sinds 1998 ook in Zeeland. In 2010 namen de broers Jan Boyen, Jasper en Menno het roer over van vader Bob. Ze hebben werkelijk alles in huis op het gebied van parachutespringen. Ook vliegbedrijf Tessel Air is in handen van de familie. De vliegtuigen brengen niet alleen parachutespringers naar boven, je kunt ook instappen voor een rondvlucht of vliegles.

"DVEN Accountants Adviesgroep weet precies hoe wij werken."

In de rustige winterperiode kan de familie het werk af met vijf vaste medewerkers. 's  Zomers komt er versterking van twintig tot dertig freelancers. Het mag duidelijk zijn dat deze onderneming geen doorsnee bedrijfsvoering heeft.

Ook na de overname blijven de broers vertrouwen op DVEN Accountants Adviesgroep. "Het zou makkelijker zijn om een kantoor op Texel te hebben", geeft Jan Boyen Rienks toe. "Maar wij zijn verre van een doorsnee bedrijf. DVEN Accountants Adviesgroep weet precies wie wij zijn en hoe wij werken. Dat is heel belangrijk."

www.paracentrumtexel.nl