Zoeken

K & G Postma puinrecycling, Leeuwarden

Een kwestie van vertrouwen

De metershoge puinbulten en de grote puinbreker zeggen voldoende: dit is het terrein van puinrecyclingbedrijf K & G Postma. In 2006 kochten de Gebr. Haarsma uit Franeker het bedrijf van toenmalige eigenaar Gerlof Postma. Een ondernemende man die begin jaren zeventig de zaak al had overgenomen van zijn vader en oom.

"In de beginjaren was dit een bedrijf in sloopwerk en handel in gebruikte materialen", weet administratief medewerkster Lody Eygelaar. "Maar Gerlof Postma pakte altijd weer nieuwe dingen op. In de jaren tachtig kwam de puinbreker erbij en de handel in nieuw hout. Tegenwoordig wordt het sloopwerk door Haarsma gedaan. K & G Postma richt zich op puinrecycling."

Al bijna veertig jaar is de vertrouwenspersoon op financieel en zakelijk gebied Tjipke de Bruin, tegenwoordig klantbeheerder bij De Vries Everts Numan. Lody Eygelaar begrijpt wel waarom: "Het klikt gewoon. De Bruin kent het bedrijf vanaf het begin. Als Postma weer iets nieuws oppakte, werden we altijd door hem begeleid."

"Het klikt gewoon."

Ook bij de verkoop van het bedrijf was de Bruin betrokken als adviseur van Postma. Voor de nieuwe eigenaar Johan Haarsma verliep die kennismaking positief. Vrij snel daarna nam hij dan ook een veelzeggend besluit. Zijn bedrijf was nu zo groot, dat hij behoefte had aan een accountantskantoor met meer specialisten. Hij koos voor DVEN Accountants Adviesgroep. Een kwestie van vertrouwen.

www.kgpostmabv.nl