Zoeken

Jadon, Twijzelerheide

Specialist in straatwerkreiniging

Wat Tom Jagersma in 1989 begon als voegbedrijf, ontwikkelde hij via gevelreiniging tot een specialistische onderneming in straatreiniging. Als Jadon is geweest, is er op heel de straat geen kauwgom meer te vinden.

Zelf ontwikkelde machines
Met drie zelf ontwikkelde machines reizen zes medewerkers door Europa om straten en stations weer spic en span te maken. Dat daarvoor uitsluitend water wordt gebruikt, verklaart een deel van het succes; we leven nu eenmaal in een tijd waarin het milieu steeds meer aandacht heeft. Tom Jagersma bouwt zijn machines inmiddels ook voor de verkoop. Onder licentie, welteverstaan.

"Ik weet dat het goed is. Dat geeft een stuk rust."

Voortdurende ontwikkeling
De voortdurende ontwikkeling van nieuwe activiteiten heeft belastingtechnisch wel wat voeten in de aarde: oprichten van een bedrijf, overhevelen van activiteiten naar een ander bedrijf, oprichten van weer een nieuw bedrijf. Het is ingewikkeld en de belastingdienst kwam wel eens langs voor controle. "Ze kijken alles na", weet Jagersma. "Dan moet je heel goed nadenken hoe het ook alweer zat."

Na tien jaar besloot hij dat het anders moest. "Het bedrijf groeide en ik had meer specialistische kennis nodig. Dat was de aanleiding om naar DVEN Accountants Adviesgroep te gaan. Wij zijn een innovatief bedrijf en willen dáár onze energie in steken. Ik heb nu geen omkijken meer naar de belastingaangifte. Ik weet dat het goed is. Dat geeft een stuk rust. We hebben ook nooit meer controle gehad van de belastingdienst."

www.jadon.nl