Zoeken

De Bruin Isolatie, De Westereen

Van twee naar zestien medewerkers

"We wilden altijd al voor onszelf beginnen", vertelt Henk de Bruin. In 2004 waagden hij en zijn broer Wieb de sprong. De keuze voor een accountant was snel gemaakt: "DVEN Accountants Adviesgroep is een heel mooi bedrijf en Theun Plantinga kende ik van het voetballen. Hij heeft geholpen de administratie op te zetten. Dat zijn dingen, daar wisten wij niets van."

Waar de broers wel alles van weten, is isolatie in de utiliteitsbouw en de scheepsindustrie. "Wij doen veel thermische isolatie en akoestische isolatie. Een grote trend op dit moment is brandwerendheid; daarvoor zijn we gecertificeerd."

"We hebben er geen tel spijt van gehad."

Van twee mensen groeide het bedrijf naar zestien medewerkers en een wisselend aantal inleenkrachten. De omzet steeg navenant, maar daarmee ook de risico's. "Op advies van Theun Plantinga zijn we in 2008 van een VOF naar een BV gegaan." Langzaamaan groeide de administratie uit z'n jasje. Gelukkig kon Henk de Bruin iemand van het accountantskantoor inhuren om alles op orde te brengen, voordat een nieuwe medewerker het zou overnemen.

"Theun Plantinga heeft ook berekend of het verstandig was een plaatwerkmachine aan te schaffen. Dat gaat om bedragen, die geef je niet zo snel uit. Maar toen was de zaak snel beklonken: dat móesten we doen. We hebben er geen tel spijt van gehad."

www.debruinisolatie.nl